Blog


Cel mai înalt palat de gheță
Publicat in data de: 06.06.2018    

Cel mai înalt palat de gheță

La 15 metri sub suprafața ghețarului se află un miracol al naturii: coridoare și saloane de gheță, luminate feeric, unde muzica sferelor vă însoțește pașii printre sculpturi străvezii și povești despre geneza palatului și glaceologie. O experiență unică!
Pentru a o avea trebuie mai întâi să ajungeți în Zermatt : probabil orașul cu cel mai curat si cristalin aer. Acest mic orășel din Alpi, situat intr-o vale strâmtă înconjurată de 38 de piscuri ce depășesc patru mii de metri, e dominat de falnicul Matterhorn, numit de italienii de pe celălalt versant Cervino. Închis traficului automobilelor, orașelul – una dintre stațiunile de viligiatură cele mai renumite ale Elveției, îndeamnă la mers pe jos sau cu schiurile în spate spre pârtiile înalte cu zăpadă veșnică; dar cine nu este atras de drumeție poate folosi mașinuțele electrice, trăsurile sau săniile trase de cai. Telefericele și celelalte instalații alpine, care suie la peste 3000 de metri, oferă pe lângă accesul la pârtii, vederi panoramice care taie respirația. Zermatt este și punctul de plecare al tranulețului Glacier Express care, pe tot parcursul anului, face un tur panoramic printre piscurile Alpilor, în inima Elveției până la faimosul St.Moritz din Cantonul Grigionilor. Iarna sportivii au la dispoziție 300 de km de pârtii, în trei direcții ale versanților care împrejmuiesc orășelul, putând trece și pe versantul italian, iar doritorii de experiențe inedite pot face o călătorie cu săniile trase de câini, pot practica eliski-ul sau beneficia de un ghid alpin expert care să-i conducă pe drumuri nemarcate.Tot din Zermatt un tren cu cremalieră ajunge la Gornergrat, a 3089 metri, în vreme ce o telecabină duce la cel mai înalt punct panoramic din Europa (3883 m), de unde se deschide o priveliște necuprinsă asupra Alpilor elvețieni, francezi și italieni, iar dinainte se înalță piramida maiestuoasă a Matterhornului.
Acolo, în acel punct extrem, la 15 metri sub ghiață, un lift vă coboară în Matterhorn Glacier Paradies, platul din viscerele ghețarului lui Theodul.


 

Galerie foto
Fides Travel este membra a a grupului Fides. Ofertele afisate pe site au caracter dinamic si se pot modifica din moment in moment. Oferta finala este cea primita in scris de la agentul de turism,
agentia de turism nefiind responsabila de eventuala neconcordanta a informatiilor de pe site cu cele primite in agentie.
SC Sky Travel and Learn SRL, J40/12918/2016, CUI 36588093, Numar asigurare 26192, valabila pana la 21.10.2017, Brevet de Turism Marinela Bazarca 9296/17.11.2004.
© 2021 | Fides Travel Agency. Toate drepturile rezervate.